Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Odpadový kalendář 2021 dostali Prachatičtí jako dárek od města

PRACHATICE – 1/1 2021 - 17:06 – Do každé domácnosti doputoval v Prachaticích koncem roku dárek v podobě kresleného kalendáře na rok 2021 s odpadovou tematikou.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

"Lidé v něm nacházejí ucelené informace o odpadovém hospodářství v Prachaticích a jejich osadách, důležité kontakty i harmonogram svozu odpadů. Věřím, že v něm postupně objeví užitečného pomocníka, který je bude provázet celý příštím rokem," řekla Marie Peřinková, vedoucí odboru životního prostředí prachatické radnice. 

Kalendář spatřil světlo světa a dorazil do prachatických domácností díky dotaci. "Správným využíváním systému nakládání s odpady všichni přispějeme k čistějšímu životnímu prostředí a zároveň ke snížení nákladů spojených s odstraňováním komunálního odpadu," zdůrazňuje v úvodu kalendáře starosta Prachatic Martin Malý.

Do přípravy kalendáře se aktivně zapojily děti ze Základní školy Prachatice, Zlatá stezka 240, a zájmových kroužků při Domě dětí a mládeže v Prachaticích. Jejich obrázky nás budou bavit a také trochu vychovávat po celý příští rok. Zadní strana každé kresby je upravena jako pohlednice k případnému odeslání.

Kalendář vydalo Město Prachatice nákladem 5 000 kusů. Autorkou textů je Lenka Machartová z odboru životního prostředí městského úřadu. Vyrobilo ho pražské Studio Gabreta. Každý list kalendáře na recyklovaném papíře slouží pro dva týdny. Na zadní straně ho postupně doplňují například abecední seznam jmen, kontakty na Sběrný dvůr či skládku odpadů na Libínském Sedle a další užitečná místa. Najdeme tu také informace o tom, jak třídit, neboli co do jakého odpadového kontejneru patří, a kde jsou ve městě rozmístěny. Kalendář doplňuje praktický bloček, tužka a kolíček pro připnutí vzkazů a poznámek.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena