Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na Nový rok na Libín každý sám, město dodá pamětní listy

PRACHATICE - 29/12 2020 - 10:55 – Prachatická radnice novoroční výstup na Libín neorganizuje, ale zájemci mohou vrchol šumavské tisícovky zdolat dle svého uvážení.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto ze starších výstupů: ZDENĚK A TOMÁŠ PŘIBYLOVI

  

"Novoroční výstup z Prachatic na Libín bude, město jej sice neorganizuje, ale pro účastníky, kteří budou vystupovat podle svého uvážení, budou připraveny tradiční pamětní listy přímo ve vstupném prostoru rozhledny. Výstup na ni bude povolen," řekla nám vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Městského úřadu v Prachaticích Jiřina Dolejšková. Jak uvedla, osobně na vrchol šumavské tisícovky nad městem pamětní listy doveze na Silvestra odpoledne.

Podle jejích slov budou na vrcholu k dispozici návštěvníkům i toalety TOI vybavené potřebnou desinfekcí. Zajímalo nás rovněž, jak to bude s občerstvením ve stánku, který tu za normálních časů provozuje soukromý provozovatel. Odpověď se ovšem dala tušit. "Poskytnutí drobného občerstvení ve stánku tentokrát, bohužel, nebude vzhledem k vládním opatřením proti šíření koronaviru možné," potvrdila tajemnice krizového štábu Petra Popová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena