Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ztracenou ženu u Lenory našel v noci a mrazu pes Horské služby

LENORA - 29/12 2020 - 10:40 – Včera večer se na Šumavě u Lenory odehrála větší pátrací akce. Ztratila se tu čtyřicetiletá žena, která se vydala na procházku.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla Horská služba Šumava 

  

Informace záchranářů hovořily o čtyřicetileté ženě, která se včera vydala na vycházku kolem Lenory, ztratila orientaci a zabloudila v mrazivém počasí. Policie mimo jiné zapojila do akce i Horskou službu. „Ihned jsme vytvořili tým deseti členů s jedním záchranářským psem a potřebnou terénní technikou. Připojili jsme se pak k policistům a několika jednotkám Hasičského záchranného sboru. Po rozdělení úseků jsme začali už za tmy prohledávat okolí Lenory,“ uvedl k počátku pátrání Ondřej Zeman, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři se o osud ženy obávali i proto, že podle informací od její matky nebyla úplně zdravotně v pořádku a navíc kolem Lenory by se mohla dostat i do oblastí s močály a rašeliništi.

Přibližně v půl sedmé večer pak pes Horské služby ženu našel a štěkáním přivolal záchranáře. „Paní byla v bezvědomí a silně podchlazená. Nacházela se v místě, odkud ji naši členové museli po poskytnutí tepelného komfortu a ošetření těžkým terénem nést. Pak jí přeložili do vyhřátého terénního auta a poté předali posádce sanitního vozu Rychlé zdravotnické pomoci k dalšímu ošetření,“ řekl k úspěšné pátrací akci Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena