Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ondřej Vlk bude vyprávět, jak prodal vše a odjel na Sibiř

PRACHATICE – 2. prosince 2019 – 14:50 – Cestovatel Ondřej Vlk bude v úterý vyprávět o své cestě Asií dlouhé 23 000 kilometrů. Ale i o štěstí, které ho na ní potkalo.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytl Ondřej Vlk  

  

   Cestovatelská beseda bude o čtyřměsíční cestě na motorce přes Sibiř, Střední Asii a Kavkazské republiky. „Ujel jsem zhruba 23 000 kilometru a měl neuvěřitelnou smůlu i štěstí zároveň,“ řekl Ondřej Vlk pro PRACHATICKOnews.cz. Aby se mohl vydat na dobrodružnou cestu, prodal všechno, co měl.

   Po čtyřech týdnech se mu ale na cestách motorka rozbila a musel se vrátit domů. „Avšak náhoda tomu chtěla, abych se vrátil a tak mi čtvrtý den, co jsem byl doma, přistála zprava na fb od pána, se kterým jsem se nikdy neviděl - jestli si nechci vzít jeho motorku v Kyrgyzstánu a pokračovat dal. A tak jsem sednul na letadlo a odletěl za druhou šanci do Kyrgyzstánu,“ řekl.

   Do Evropy se vracel přes Pamir Highway, ze které je fotografie na pozvánce. Navštívil také Tádžikistán, boji stále zmítaný Afganistan a cestoval i po Hedvábné stezce a na Kavkaz. „Na besedě povypravím o celé cestě a o tom, jaké to je, když se vám na Sibiři rozbije motorka a ztratí kamarád. Jak moc je úžasný Kyrgyzstán a lidé ve střední Asii. Z cesty mám vážně hezké fotografie,“ dodal.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena