Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Opozice se pustila do kritiky Sportovního zařízení Prachatic

PRACHATICE - 21/12 2020 - 14:30 – Opoziční zastupitelé se dali do kritiky chodu Sportovního zařízení Prachatic. Na vině je podle nich hlavně vedení města. 

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA 

  

Z opozičních řad v Prachaticích zazněla kritika práce před rokem zvoleného ředitele Sportovního zařízení Prachatic Karla Dvořáka. Ten si kvůli tomu musel dokonce připravit prezentaci své práce. Shrnul v ní činnost Sportovního zařízení od letošního ledna a dotkl se také plánů do budoucna. Z kritiky opozice ale zatím není jasné, kam míří a zda v ní nejde jen o běžné názorové spory, které jsou podbarveny dlouhodobě velmi špatnými vztahy mezi opozicí a koalicí.

Mladý ředitel Sportovního zařízení podle svých slov nepřišel do úplně lehké situace a musel řešit řadu problémů. „Když jsem nastoupil, dostal jsem petici zaměstnanců na vedení. Musel jsem tedy řešit jejich námitky na to, co by chtěli zlepšit a proto jsem hned svolal celopodnikovou poradu,“ řekl v úvodu Karel Dvořák.

Největší část jeho prezentace zabralo téma Huláku, na kterém o několik měsíců vládní restrikce protáhly opravy před sezónou. „Hulák vykazoval již z minulých let špatný stav obkladů, přelivů a skluzavky,“ řekl Karel Dvořák a dodal, že se musel sestavit plán tak, aby se vše stihlo do začátku sezony a nikdo z návštěvníků nepřišel k úrazu jako minulou sezonu.

Provizorní opravy za zhruba 300 000 korun se nakonec z většiny podařilo stihnout do startu nové letní sezony. Výjimkou zůstala skluzavka, která byla zprovozněna o něco později. Polská firma, která ji měla opravit, se sem kvůli pandemii nemohla dostat dříve. Do následující sezony by se pak měly řešit další potřebné opravy skluzavky.

Dalším důležitým bodem prezentace byly investice a celková ekonomická situace Sportovního zařízení. Kromě investic do opravy Huláku financovalo Sportovní zařízení Prachatic také na nové osvětlení hokejbalového stadionu, záchytné sítě za brankami na Tatranu nebo udržovací opravy skateparku za 120 000 korun.

Ještě na konci léta bylo zařízení v kladných číslech. Co ale s financemi udělaly další vládní restrikce, bude jasné až na konci roku. „Zařízení teď pomohlo i chvilkové otevření sportovišť v omezeném režimu. Doufám tedy, že ta výsledná čísla nebudou záporná,“ řekl k tomu Karel Dvořák.

Prezentace vyvolala velkou debatu opozice. „Nezlobte se, ale já se domnívám, že to není nejmoudřejší cesta, takhle ty věci řídit,“ řekl opoziční zastupitel Robert Zeman, který kritizoval vedení města za to, že po řediteli chtějí vyřešit problém, na který nejsou peníze. Zrealizovaný projekt menších oprav na skateparku označil za účelovou manipulaci s fakty. „Na ten obrovský projekt (skateparku – pozn. redakce) se bohužel nenašly finanční prostředky. Snažíme se vše udržet tak, aby to bylo v pořádku,“ reagoval na vystoupení Roberta Zemana starosta Martin Malý.

Z řad opozice se k prezentaci vyjádřil i Michal Piloušek, který prosí o předělání webových stránek Sportovního zařízení Prachatice, protože jsou podle něj velmi zastaralé. Dobrý pocit z prezentace neměl ani lídr prachatické ODS Jan Bauer. „I nezasvěcený občan z tohoto vystoupení nemůže mít dobrý pocit,“ uvedl a dodal, že za stav, ve kterém se Sportovní zařízení nachází, nese vinu hlavně vedení města. Na slova Jana Bauera reagoval místostarosta Miroslav Lorenc. „Nemyslím si, že by padalo sportovní zařízení nějak do díry. Pro vaši zajímavost se tam opravily skoro všechny povrchy,“ řekl Miroslav Lorenc.

Krátkou prezentací reagovala na vystoupení Karla Dvořáka zastupitelka Růžena Štemberková. Kritizovala například zbytečné množství brigádníků na Huláku nebo nedostatečný dozor u plaveckého bazénu. Také zpochybnila i to, že Karel Dvořák dříve vykonával ve Strakonicích funkci zástupce sportovního ředitele. Zpochybnění své praxe ale Karel Dvořák odmítl. „Zároveň bych byla ráda, aby sportovní zařízení, do kterého se investovaly nemalé prostředky, bylo vedeno kvalitním člověkem,“ zdůraznila Růžena Štemberková s tím, že podle ní není Karel Dvořák kogentním ředitelem Sportovního zařízení Prachatic.

Růžena Štemberková také požádala Karla Dvořáka, aby písemně odpověděl na některé její dotazy týkající se například chodu bazénu. Když od ní naše redakce chtěla vědět, co jí ředitel odpověděl, informace nám neposkytla s tím, že by podle ní nebylo vhodné celý problém medializovat.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena