Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Děti, studenti i dospělí tvoří vánoční přání seniorům. Přijdete se

PRACHATICE - 17/12 2020 - 8:52 - Vánoční a novoroční přání vždy potěší. Dobře to vědí děti ze základních a mateřských škol, studenti, senioři a další dobrovolníci v Prachaticích.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL

  

"Ti všichni se zapojili do tvorby přáníček, dopisů a pozdravů určených těm lidem, kteří žijí sami nebo se cítí osamocení. Tyto pozdravy poputují z Prachatic například i do partnerských měst, jejich zařízení a organizací," uvedla Hanka Rabenhauptová z kanceláře starosty, která tuto iniciativu koordinuje. A už má i první ohlasy. "Například z domova pro seniory ve vimperské nemocnici nám jménem osazenstva poděkovala sociální pracovnice Alena Doulová za to, že na seniory myslíme. Všechna přání si hned rozebrali a moc je potěšila." 

Podle slov Hanky Rabenhauptové jsou pozdrav, pohlednice či dopis to nejmenší, co můžeme pro seniory udělat. "Pro mnohé z nich to bývá možná lepší než telefonický hovor, protože často špatně slyší, telefon ne vždy umí správně používat, zapomínají, co jim kdo říkal, a vůbec - co je psáno to je dáno. Je to i možná víc, než nějaký drahý dárek. Proto pište, malujte a posílejte. A jestli nevíte kam a komu, přineste svá přání k nám na radnici a my se o to postaráme. Teď je ta pravá chvíle," dodala Hanka Rabenhautová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena