Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  ŘSD: Práce na příjezdu do Vimperka od hranic skončí do pátku

VIMPERK – 15/12 2020 - 16:05 – Práce na stabilizaci svahu pod hlavním tahem I/4 ve Vimperku skončí do tohoto pátku. Dnes to potvrdilo Ředitelství silnic a dálnic.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytlo ŘSD  

  

Řidiče tak čeká konec další dlouhé uzavírky na tahu k hranicím. Týká se to zejména pendlerů, kteří do Německa míří z Vimperka nebo přes Vimperk. Po dokončení opravy silnice I/39 u Soumarského mostu a Lenory nyní totiž dokončuje ŘSD práce i ve Vimperku v Pasovské ulici na příjezdu do města od Strážného.



Zhruba v polovině července tu začaly rozsáhlé práce na stabilizaci svahu, který se částečně utrhl a mohl ohrožovat bezpečný průjezd tímto místem. Firma Reno Šumava tu zhruba za patnáct milionů korun opravovala 122 metrů dlouhý úsek a ŘSD, coby investor, dnes oznámilo, že práce skončí nejpozději do 18. prosince.

„K zajištění bezpečnosti byla v celé délce stavební úpravy vybudována nová opěrná zeď, která udrží jak svah, tak i kompletně opravenou a rozšířenou silnici I/4. Kromě silnice vznikl na místě i nový 1,5 metru široký chodník a došlo také k překládce a rekonstrukci vodovodu,“ uvedl mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena