Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperk kupuje výrobní areál a chce z něj návštěvnické centrum

VIMPERK – 10/12 2020 - 18:33 – Vimperské zastupitelstvo schválilo koupi průmyslového areálu u Pražské třídy naproti Marouskům. Zaplatí za něj sedm a půl milionu korun.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

O koupi areálu město jednalo několik volebních období. S firmou SAK, která tu vyrábí součástky hlavně pro německý automobilový průmysl, se pak nyní dohodlo na jeho prodeji, protože firma se stěhuje do svého nového areálu v Hrabicích, kde má dvě výrobní haly. Zastupitelé s koupí souhlasili už loni a nyní schválili smlouvu.

Radnice tu chce vybudovat moderní návštěvnické centrum s parkovištěm. To by mělo sloužit jak návštěvníkům Vimperka, tak i Šumavy a Bavorského lesa. Nyní chce město pořídit studii, která by měla říct, jestli jde o reálný nápad a zda by o něj byl zájem i od dalších institucí, které by se na něm mohly nějak podílet. Město jedná s krajem a správou šumavského národního parku. Studie by měla být hotová do konce března.



„Byl by to prostor s parkovištěm pro lidi přijíždějící do Vimperka a na Šumavu. Dostali by tam informace o tipech na výlety a různé programy i ubytování na celé Šumavě ale i v Bavorsku. Bylo by tam i něco pro zabavení dětí, než si rodiče vyberou výlet,“ popsala základní představu návštěvnického centra starostka Jaroslava Martanová.

Především by ale šlo o záchytné parkoviště pro návštěvníky zámku, který se bude pro veřejnost otevírat po rekonstrukci příští rok na jaře. „Chceme, aby lidé zastavili dole a šli na zámek městem a utráceli už cestou. Šli by parkem u řeky, přes staré město. Nechceme, aby lidé přijeli jen na zámek,“ řekl místostarosta Zdeněk Kuncl.



Pokud by plán města na návštěvnické centrum nevyšel, vzniklo by na místě areálu po jeho demolici jen velké záchytné parkoviště. Do doby zbourání a přestavby pak budou haly podle vedení města sloužit jako sklad a opravna techniky městských lesů a technických služeb.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena