Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dobrovolníkům v obraně před covidem se děkovalo v KreBulu

PRACHATICE - 9/12 2020 - 7:58 - Den otevřených dveří v Dobrovolnickém centru v KreBulu přinesl v pátek 4. prosince ocenění dobrovolníků v boji proti covidu-19 i vernisáž výstavy.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL s přispěním Jiřího Gabriela Kučery

   Foto: Jiří Gabriel Kučera, Zdeněk Krejsa a ZDENĚK PŘIBYL

  

Regionální dobrovolnické centrum pro Jihočeský kraj v prachatickém KreBulu se tak při dodržení vládních nařízení vhodně připojilo k Mezinárodnímu dni dobrovolnictví, který připadá na 5. prosince a slaví se z rozhodnutí Organizace spojených národů od roku 1986.

Úvod dne otevřených dveří patřil vernisáži výstavy nazvané Dáváš, dávám, dáváme o činnosti mnoha neziskových organizací. Originálně graficky zpracovanou výstavu připravila dobrovolnice Hanka. Poté se představilo hostitelské Regionální dobrovolnické centrum pro Jihočeský kraj v Prachaticích. Informacím pozorně naslouchala první skupinka následně oceněných dobrovolníků, s nimi také Alena Bártíková z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR i místostarostové Prachatic Jan Klimeš a Miroslav Lorenc. Hosty vítal a návštěvníky provázel zastupitel města a ředitel KreBulu Zdeněk Krejsa.

Po úvodních slovech mohli do KreBulu individuálně přicházet nejen dobrovolníci, ale i lidé z řad veřejnosti. Seznámili se například s webovými stránkami  Regionálního dobrovolnického centra pro Jihočeský kraj, které je informačním a kontaktním střediskem pro dobrovolníky, neziskové a příspěvkové organizace, obce, školy i firmy. Najdete je zde.

"Cílem našeho Regionálního dobrovolnického centra je stejně jako v jiných regionech budovat databázi organizací a dobrovolníků a ty vzájemně propojovat, organizovat Dny dobrovolnictví, takovéto Dny otevřených dveří, burzy dobrovolnictví, a vytvářet  příležitosti pro výměnu zkušeností. A také propagovat dobrovolnické akce a aktivity na regionální úrovni," řekl nám Jiří Gabriel Kučera, koordinátor Dobrovolnického centra KreBulu v Prachaticích. Nabídl rovněž možnost školení dobrovolníků i koordinátorů dobrovolnictví.



Pro dobrovolníky není důležitý výdělek. "Proto když konají svou práci, pomáhají tím například chudším a slabším lidem. Případný výtěžek z akcí, které pořádají, jde často na dobročinné účely. Práce dobrovolníků je neustálá, a proto je třeba jejich počiny připomínat a dávat o nich vědět veřejnosti. Těšíme se, že nás navštívíte a za dodržení všech pravidel se podíváte nejen na výstavu, ale stanete se i dobrovolníkem, či nám řeknete svůj příběh," dodal Jiří Gabriel Kučera.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena