Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Starosta připustil, že na lázních chybí parkoviště pro návštěvníky

PRACHATICE – 2/12 2020 - 18:42 – Lokalita Lázní sv. Markéty by se mohla dočkat parkoviště pro návštěvníky. Ty sem řadou projektů láká město, ale parkoviště pro ně zatím chybí.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatická radnice nechala na lázních v minulých letech opravit například kapli sv. Markéty, objevila se tu kovová plastika od kováře Martina Bošky, začíná tu křížová cesta k Patriarchovi, vede tudy pěší cesta na Libín, také tudy prochází stezka víly Majolenky, vznikla tu in-line stezka na Leptáč a především pak areál lesních her, jehož třetí část bude slavnostně otevřena ve čtvrtek 17. prosince v deset hodin dopoledne.

Na lázních se parkuje, kde to jde.

To vše na lázně láká širokou veřejnost z města i návštěvníky, ale parkoviště tu pro ně chybí a místní pak často těžko hledají místa pro svá auta. To je jeden z hlavních důvodů proč tu místní obyvatelé také zatím odmítají vybudování dalšího menšího projektu – ovocného sadu s ohništěm, lavičkami a herními prvky u cesty ze sídliště pod lázněmi.

Místo, kde by město chtělo odpočinkový sad s ohništěm.

Že lázně potřebují nové parkoviště, připustil nyní pro prachatickoNEWS.CZ i starosta Martin Malý. „Myslím, že na to postupně dozrává čas. Těmi aktivitami jsme hodně zvýšili atraktivitu lázní,“ řekl s tím, že předpokládá, že počty návštěvníků této lokality dál porostou. „Když to trochu půjde, tak by tam nové parkoviště bylo dobré,“ dodal.

Kdy a kde by mohlo vzniknout, je však zatím nejasné. Město pro něj podle starosty začne vytipovávat pozemek, ale jednoduché to mít nebude. Hlavní část pozemků na lázních vlastní akciová společnost, která tu chtěla vybudovat velký wellness areál a vhodný pozemek se tu nebude hledat snadno.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena