Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Velké kácení a sázení stromů se dotkne i tahu 1/4 na Vimpersku

VIMPERSKO – 2/12 2020 - 9:54 – Ředitelství silnic a dálnic spustilo v našem kraji velké kácení stromů kolem silnic prvních třídy. Padne jich 533 a část jich bude pokácena i na Vimpersku.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytlo ŘSD  

  

ŘSD uvedlo, že spustilo kácení stromů, které jsou ve špatném stavu a mohou ohrozit řidiče na několika místech Jihočeského kraje. Celkem má jít o 533 stromů a firma, která vyhrála výběrové řízení, je má pokácet do 20. prosince. Na silnici 1/4 na Vimpersku se to týká dvou lokalit. Příjezdu do Vimperka od Strakonic a také příjezdu k Houžné od Horní Vltavice.

Za pokácení 533 stromů ŘSD zaplatí 2,62 milionu korun bez DPH. „V souvislosti s kácením vzrostlých stromů byla již také vysoutěžena zakázka na výsadbu stromů nových, která by měla začít na jaře příštího roku. Postupně bude vysázeno 1033 stromů a to jak v okolí silnic, tak v katastrech jednotlivých obcí,“ uvedl pro novináře mluvčí ŘSD Adam Koloušek.

V době kácení tak musí řidiči počítat na silnici 1/4 s dalšími dopravními komplikacemi. Přímo ve Vimperku na konci Pasovské ulice ŘSD nyní buduje novou opěru svahu, která bude bránit jeho utržení. Provoz je tu řízen kyvadlově semafory a tato oprava by měla podle plánu skončit do Vánoc.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena