Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Silvestrovské vlaky poprvé nevyjedou. Otevře se ale lampárna

VIMPERK – 1/12 2020 - 12:32 – Stifterův pošumavský železniční spolek letos poprvé po dvaceti letech nevypraví z Vimperka na Kubovu Huť zvláštní silvestrovské vlaky.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vzhledem k epidemiologické situaci a doporučení hygieniků jsme se s dopravcem GWTR dohodli zvláštní vlaky na Kubovu Huť nevypravit. Přeci jen počet cestujících a návštěvníků akce je velmi vysoký – zhruba 5 000 návštěvníků a 3 500 cestujících,“ uvedl jednatel spolku Vladislav Šlégr. Tématem jízd měly být pohádky.

Stifterův pošumavský železniční spolek nepřipraví ani doprovodný program ve Vimperku ani na Kubově Huti a nedoporučuje ani oblíbený výstup na Silvestra na Boubín. Místo toho ale spolek nabídne individuální prohlídky lampárny, tedy depozitáře na vimperském nádraží, ze kterého jsou naše fotografie. „Pro zájemce o návštěvu depozitáře a případného zakoupení upomínkových předmětů toto umožníme individuálně po dohodě od 25. do 30. prosince - kontakty jsou k nalezení na našem spolkovém webu spzs.sweb.cz,“ dodal Vladislav Šlégr.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena