Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  ŘSD potvrdilo termín dokončení rekonstrukce silnice u Lenory

PRACHATICKO – 28/11 2020 - 12:18 – Ředitelství silnic a dálnic znovu potvrdilo, že práce na rekonstrukci silnice od Soumarského mostu do Lenory skončí do čtvrtka 3. prosince.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto: LADISLAV BERAN  

  

Investice za 45 milionů korun bez DPH budí velkou kritiku řidičů a zejména pendlerů, kterým způsobuje i velké časové ztráty a zvedá náklady na dojíždění. Podle jejich názorů zejména na sociálních sítích šla stavba pomalu a často se na ni nepracovalo, což ŘSD a Metrostav odmítly.

Ředitelství silnic a dálnic, které stavbu financuje, protože jde o silnici první třídy, nedováno informovalo, že práce jdou podle harmonogramu a skončí včas. Kritika řidičů sledujících průběh prací však nepolevila a nyní ŘSD znovu potvrdilo, že nejpozději 3. prosince tu práce skončí a silnici otevře.



„V úseku dlouhém zhruba 3,6 km došlo během oprav ke kompletní výměně asfaltového souvrství vozovky v celé šíři. Dále bylo provedeno pročištění stávajícího systému odvodnění a byla realizována oprava pěti propustků v řešeném úseku. Vyměněna byla také silniční svodidla a proběhla úprava hospodářských sjezdů,“ řekl Adam Koloušek z Ředitelství silnic a dálnic.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena