Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ivan Bihary je rád mezi lidmi a ochotně pomáhá ostatním

PRACHATICE - 26/11 2020 - 16:25 - Kdo by neznal Ivana Bihary z tradiční romské rodiny, tak možná v Prachaticích nikdy nebyl. Když má Ivan dobré období, rád pracuje a pomáhá. Každému.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL s přispěním Hanky RH+ Rabenhauptové  

  

Zástupce romské komunity v Prachaticích Ivan Bihary doručuje pravidelně roušky na ochranu před šířením koronaviru z prachatické radnice obyvatelům ubytovny v Hotelu Park. Poučuje je také, kdy a jak mají roušky nosit, prát, používat a nakonec i vyhazovat do odpadu. V kontaktu s ním je především Hanka Rabenhauptová z kanceláře starosty.

"Ivan se tu čas od času zastaví, probereme něco, co je potřeba, a odnese roušky a desinfekci na ubytovnu v prachatické vé-té-esce, kde stále bydlí. Je tam prý první po řediteli, říká s humorem. Uvažovala jsem, že textilní roušky od prachatických dobrovolníků a dobrovolnic jsou pro ně lepší, než ty nemocniční, můžou je vyprat, když budou chtít," říká Hanka Rabenhauptová a dodává: "Sociálka je jedna věc, dělá svou práci, já se starám o takovou tu nadstavbu. A se spoluprací s Ivanem Bihary stoprocentně počítáme i do budoucna."

Ti, co Ivana znají, o něm říkají, že je šikovnej, až do doby, kdy dá někomu přes hubu. Teď má právě dobré období. Mohli jsme ho před pár dny vidět třeba s hráběmi a v zelené služební vestě technických služeb hrabat hromady listí na Náměstí Přátelství. V zimě, jako byla vloni, se nelekne ani hromad sněhu. "Hlavně to dej na internet," říkal, když se nechal při práci, jako vždycky ochotně, vyfotit. 

"Buďme stále opatrní, dodržujme pravidla a třeba se již brzo potkáme a uvidíme vzájemné úsměvy na tvářích," přeje si Hanka Rabenhauptová. Látkové roušky jsou pořád na Městském úřadu v Prachaticích zdarma k dispozici na nástěnce u vstupu do hlavní budovy. Otevřeno je tu podle platných pravidel v pondělí a ve středu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena