Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Práce za 45 milionů na silnici u Lenory jdou do finále

VOLARSKO – 23/11 2020 - 16:17 – Rekonstrukce frekventované silnice první třídy od Stögrovy Huti do Lenory jde do finále. Ředitelství silnic a dálnic tvrdí, že ji dokončí včas.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto LADISLAV BERAN  

  

Nákladná oprava několik kilometrů dlouhého úseku začala v polovině září a hotová má být do osmdesáti dní. To je do 3. prosince. Do té doby jsou tu povoleny i objízdné trasy, které komplikují život zejména pendlerům a jsou po celou dobu prací předmětem ostré kritiky. Rozpočet opravy je 44,972 milionu korun bez DPH.

Podle mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Niny Ledvinové jdou práce podle harmonogramu a ŘSD předpokládá dokončení podle plánu. Řidiči by tak volně tímto úsekem měli opět projíždět už za zhruba jeden a půl týdne. Podle předpovědi má přitom na Volarsku začít mrznout i přes den v sobotu, neděli a v pondělí. Práce tak jdou do finále na poslední chvíli před začátkem zimy.



„Momentálně probíhají pokládky asfaltového souvrství v levém pruhu. Poté se během čtvrtka udělají výspravy na místech, které se úplně nepovedly nebo potřebují upravit. Pak se práce přesunou do druhého pruhu a udělají se výspravy i tam. Takže ke konci týdne začnou víceméně dokončovací práce například vodorovné dopravní značení a tak dále,“ uvedla dnes pro prachatickoNEWS.CZ.

Naše fotografie jsou z pátku 20. listopadu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena