Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Do prachatické nemocnice se vrací běžný život. Otevírá i porodnici

PRACHATICE – 20/11 2020 - 16:08 – Počty pacientů a zaměstnanců s covidem poklesly v prachatické nemocnici natolik, že obnovuje činnost několika svých oddělení.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatická nemocnice dnes zveřejnila, že se začíná vracet ke své běžné činnosti. Pacienti dětského, novorozeneckého a gynekologického oddělení museli dát přednost těm s covidem. Zavřeno bylo také oddělení následné péče i stanice interny jedna a ortopedické oddělení. Nyní ale nemocnice některé tyto provozy a oddělení obnovuje. A to od pondělí 23. listopadu.

„Počet pacientů i zdravotníků, kteří se léčí s nemocí covid-19, během posledního týdne poklesl. Můžeme tedy znovu uvažovat o obnovení péče v původním rozsahu. Maminky mohou opět rodit doma v Prachaticích za přítomnosti otce,“ uvedl ředitel nemocnice Michal Čarvaš a dodal: „Obnovujeme i gynekologicko-porodnickou pohotovostní ambulanci, která bude od pondělí sloužit našim pacientkám opět v režimu 24 hodin denně. Rovněž ambulantní péče bude postupně obnovována až do rozsahu jako na začátku pandemie. Provoz rehabilitačního oddělení stejně jako středeční interní ambulance pro předoperační vyšetření je již v plném provozu.“

Nemocnice také uzavře v pondělí stanici pro covid pacienty na ortopedickém oddělení a toto oddělení otevře po desinfekci a vymalování. „Pokud nám to epidemiologická situace a centrální nařízení dovolí, rádi bychom se k plnému plánovanému provozu v běžném režimu vrátili od pondělí 30. listopadu,“ dodal Michal Čarvaš s tím, že personál nemocnice začne znovu objednávat lidi na zrušené operace. Komu se sestřičky nedovolají, se má ozvat sám nemocničním ambulancím.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena