Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  U Volar havarovala dopravní sanitka. Nehodu nepřežila seniorka

VOLARSKO – 19/11 2020 - 9:50 – U Volar se dnes ráno stala tragická dopravní nehoda dopravní sanitky. Ta převážela muže a ženu a starší žena při nehodě zemřela. 

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto poskytla POLICIE ČR

  

Nehoda se stala dnes ráno mezi Chlumem a Volarami. Záchranná služba přijala oznámení o události krátce před půl osmou ráno s tím, že havarovalo vozidlo dopravní zdravotní služby vezoucí dva pacienty. Na místo vyjely tři sanitky zdravotnické záchranné služby.

„Při příjezdu na místo nalezli záchranáři ve vozidle dopravní sanitky zaklíněné dva pacienty. Čtyřiaosmdesátiletá žena bohužel nejevila známky života, utrpěla závažná poranění hlavy neslučitelná se životem a zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat její smrt,“ uvedla pro novináře mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková.



Druhý pacient, který byl stejně starý, utrpěl lehká poranění ruky a trupu a po poskytnutí neodkladné péče byl transportován na úrazové oddělení prachatické nemocnice. Řidič vozidla (ročník 1989) před jízdou nepil alkohol, vyvázl bez fyzických zranění, ale záchranáři ho s těžkou posttraumatickou stresovou reakcí převezli také do prachatické nemocnice.

„Přesné příčiny a okolnosti havárie jsou předmětem dalšího šetření prachatických policistů. Doprava v místě nehody je řízena kyvadlově,“ uvedla krátce po nehodě policejní mluvčí Lenka Krausová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

prachatickoNEWS.CZ

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena