Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Obouchané veřejné osvětlení na náměstí bude na výměnu čekat

PRACHATICE – 10/11 2020 - 11:09 – Dvacet let staré a auty obouchané lampy na Velkém náměstí se letos opravy nedočkají. Radní o jejich opravě jednali dvakrát, ale odložili ji.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Lampy na prachatickém Velkém náměstí stojí dvacet let a odbor dopravy a komunálních služeb radním letos navrhoval je vyměnit. „Nejsou v dobré kondici. Sem tam do nich někdo narazil a jejich sloupy jsou několikrát rovnané,“ řekl vedoucí odboru dopravy Luboš Kvasnička. „A také jsou finančně náročné, protože ty ozdobné patice dole jsou poměrně drahé. Dovážely se z Itálie a k sehnání už nejsou,“ dodal.

Podle starosty ale na opravu nyní nejsou peníze. „Tato investice nebyla zahrnuta v rozpočtu města na letošní rok a současná finanční situace nám ji ani dodatečně bohužel do rozpočtu zařadit neumožní. Proto si v této chvíli rada města spíše vyžádala předložení přípustných návrhů s ohledem na památkovou péči s přihlédnutím i k názoru městského architekta. To bude pokračovat, abychom byli připraveni,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ starosta Martin Malý.

Odhady nákladů na výměnu lamp na náměstí, které by mělo být výkladní skříní města pro místní i návštěvníky, se pohybují podle starosty od čtyř set do osmi set tisíc korun.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena