Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vánočním stromem bude letos desetimetrový smrk z Černé hory

PRACHATICE – 9/11 2020 - 13:04 – Prachatická radnice má vybraný letošní vánoční strom na Velké náměstí. Bude jím smrk z městských lesů z lokality na Černé hoře.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vánoční strom bude mít v Prachaticích letos výročí. Před dvaceti lety byla dokončena rekonstrukce náměstí, při které na něm byla vytvořena i jáma pro usazení městského vánočního stromu. Letos pro tuto příležitost vybraly Městské lesy zhruba deset metrů vysoký smrk z Černé hory. V záloze pak mají městští lesníci ještě dva stromy na Lázních sv. Markéty.

„Výběr nebyl vůbec jednoduchý, protože místní lesy jsou napadeny kůrovcem, takže v této těžké době musíme chránit každý zdravý strom. I přes skutečnost, že vánoční strom bude nižší než v předchozích letech, věříme, že bude dělat radost a navodí tu správnou vánoční náladu,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Jiřina Dolejšková.

Město letos oslovovalo tradičně i obyvatele města, kteří měli v plánu kácet nějaký svůj strom, zda by ho nenabídli jako městský vánoční strom. Nakonec ale z nabídek nevybralo, protože se žádný nezdál vhodný. Strom by měl být na náměstí instalován v týdnu od 23. listopadu.

Rozsvěcení stromu však bude poněkud netradiční kvůli omezení kulturních akcí. „Ve čtvrtek 26. listopadu v 17:00 hodin u rozsvíceného stromu bude vánoční natáčení se starostou Martinem Malým a vikářem Petrem Plášilem, kteří strom svátečně rozzáří a zapálí se první adventní svíce, které pan vikář požehná,“ dodala Jiřina Dolejšková.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena