Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Mladí výtvarníci z domu dětí malovali podle Hany Krčmové

PRACHATICE - 27. listopadu 2019 - 9:55 - Zimní zahradu prachatické Nové radnice s výstavou obrazů Hany Krčmové opět obsadili malí malíři. Tentokrát z domu dětí.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

   Listopadová výstava prací všestranné výtvarnice Hany Krčmové v komorní galerii na prachatické Nové radnici se pomalu blíží ke svému závěru. Toho využili ve středu 27. listopadu mladí výtvarníci z kroužku v Domě dětí a mládeže v Prachaticích a přišli si vystavené obrazy nejen důkladně prohlédnout, ale také si podle nich namalovat své obrázky.

   "Děti přitom musí proniknout do kompozice originálního obrazu, a také se třeba rozhodnout, jak namíchat barvy. Je to ještě více, než se jen dívat," řekla nám hlavní vedoucí výtvarného kroužku prachatického DDM Veronika Veselovská.  Kroužek je zaměřen na základy kresby a malby a tvoření s různými materiály. Určený je pro děti od šesti do patnácti roků. Pravda ale je, že v zimní zahradě jsme s dětmi ve středu zastihli také jednu maminku se skicákem a pastely v rukou. "Naše malování je vlastně přístupné všem zájemcům z řad veřejnosti," vysvětlila Veronika Veselovská.

   Vyfotografovat si děti a popovídat si s nimi přišla i Vladimíra Blažíčková z odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice. Právě tento odbor se o galerii Zimní zahrada celoročně stará a vždy po měsíci tu otevírá novou výstavu prací zkušených, mladých nebo začínajících výtvarníků nejen z Prachatic, ale i dalších míst Jihočeského kraje a republiky. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena