Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Šumavští silničáři dostanou nové středisko a Volarští více klidu

VOLARY – 2/11 2020 - 14:31 – Správa a údržba silnic Jihočeského kraje buduje ve Volarech nové moderní středisko pro šumavské silničáře. Stát bude téměř 37 milionů korun.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto: LADISLAV BERAN  

  

Silničáři, kteří na Šumavu vyjíždí z Volar, už tu služebnu mají, ale je na nevyhovujícím místě. „Stávající služebna je umístěna mezi bytovou zástavbou a dlouhodobě dochází ze strany obyvatel ke stížnostem na rušení nočního klidu při výjezdech vozidel v rámci zajištění zimní údržby silnic. Nejsou zde ani garáže pro parkování vozidel a sklad posypového materiálu. Sklad inertního posypového materiálu je odloučen v lokalitě Stögrova Huť. Vhodný prostor pro uskladnění chemického posypu zde vůbec není a chemický posyp je zajišťován až ze skládky v Prachaticích,“ vysvětlil ředitel Správy a údržby silnic Jihočeského kraje Jan Štícha.

Jihočeský kraj proto společně s volarskou radnicí už před dvěma lety našly nové místo v areálu bývalých volarských kasáren a nyní tu vzniká nová administrativní budova, garáže a haly na posypový materiál. Práce začaly letos v září a měly by být hotové do podzimu příštího roku. „Výstavbou nového střediska dojde k odstranění problému s hlukem v prostoru bytové zástavby a ke zlepšení kvality zimní údržby silnic chemickým posypem,“ dodal Jan Štícha.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena