Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Do zastupitelstva nastoupí v prosinci nový zastupitel za Nezávislé

PRACHATICE – 30/10 2020 - 16:05 – V řadách vítěze prachatických voleb dochází ke změně. Zastupitel Václav Kuneš se vzdal mandátu a nahradí ho Václav Sitter.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Václav Kuneš se účastnil ještě posledního jednání prachatického zastupitelstva 7. října a týden na to na svůj mandát rezignoval ze zdravotních důvodů. Václav Kuneš se narodil v roce 1949 a pracoval hlavně jako výtvarník a pedagog. V minulosti například před Listopadem 89 vedl Okresní kulturní středisko a po revoluci byl pak řadu let ředitelem školy v Husinci.

Od 14. října se pak nového mandátu ujímá Václav Sitter. Zemědělec bydlící v prachatické osadě Volovice se narodil v roce 1961 a vystudoval mimo jiné prachatické gymnázium. Zemědělský inženýr se živí jako soukromý zemědělec a je mimo jiné i myslivcem a starostou dobrovolných hasičů v Osekách. „Slib člena zastupitele města Prachatic Václav Sitter složí na nejbližším zasedání zastupitelstva, které by se pravděpodobně mělo konat v průběhu prosince tohoto roku,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ tajemník prachatického městského úřadu Karel Pašek.

Jde už o druhou změnu v řadách Nezávislých Prachatice, kteří vyhráli před dvěma roky prachatické komunální volby a sestavili menšinovou koalici podporovanou hlasem komunistického zastupitele Zdeňka Kollara. Hned po volbách se vzdala hodně překvapivě svého mandátu ředitelka prachatické knihovny Hana Mrázová a nahradil ji ředitel Tepelného hospodářství Petr Kolín. Menšinovou koalici Nezávislí sestavili s ČSSD a ANO, kterým dali každému po jednom postu místostarosty. Vzhledem k tomu, že opozice se proti koalici z morálních i odborných důvodů silně vyhraňuje, je koalice závislá na každém hlasu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena