Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Lipenské přívozy prožívají letos nejlepší i nejhorší sezónu

LIPENSKO - 30/10 2020 - 8:53 - Přívozy na Lipensku mají za sebou vydařené léto. Nyní ale cestovní ruch opět rapidně klesl a hrozí, že některé přívozy ukončí sezonu dříve.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto dodal Pavel Pechoušek, Turistický spolek Lipenska  

  

Stejně jako hotely na Lipensku hlásí vydařené léto i lipenské přívozy. „Nejlepší tři měsíce za posledních patnáct let,“ potvrdil Karel Vlášek - kapitán z přívozu v Dolní Vltavici a dále dodal, že v červenci a srpnu byly dny, kdy svezl přívozem přes jihočeské moře více než pět set cyklistů za den.

V porovnání s ostatními roky se však jedná o průměrnou sezonu, ztráty pokrylo rekordní léto. „Narostl počet pěších, cyklistů i automobilů. S přehledem to byla naše nejlepší sezóna. Na jejím počátku jsme sice byli oproti minulým létům v propadu, prázdniny a září nám vše vynahradili,“ uvádí frymburský převozník Antonín Labaj. Stejná situace byla i na dalších místech, na kterých se plaví lipenské přívozy.



Úspěšné léto však vystřídal téměř mrtvý podzim a situace z jara se na Lipensku opakuje. „Kvůli aktuálnímu stavu je závěr sezóny tragický. Přes vodu do Kyselova v těchto dnech jedeme třeba jen dvakrát za den,“ zhodnotil Karel Vlášek a dále prozradil, že přívoz v Dolní Vltavici bude jezdit jen do konce října. Ostatní přívozy, které většinou převážejí, dokud hladina Lipna nezamrzne, zatím nic takového neoznámily.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena