Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Štrůdly z rukou dobrovolníků potěšily záchranáře i pacienty

PRACHATICE - 28/10 2020 - 16:03 - Jablkový závin neboli štrůdl dokáže nevídané. V neposlední řadě vykouzlit úsměv na tvářích záchranářů, hygieniků, pacientů nemocnice i seniorů.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: Hanka Rabenhauptová 

  

Své o tom ví parta dobrovolníků, kterou dala dohromady Hanka Rabenhauptová v rámci výzvy na pečení štrůdlů, vyhlášené jako součást firemního dobrovolnictví Městského úřadu Prachatice. "Sešlo se nám víc než 30 štrůdlů. Předali jsme je zaměstnancům, pacientům, nemocným i seniorům pro zlepšení nálady v dnešní neveselé době," řekla Hanka Rabenhauptová. Nepochybně se tento dobrý záměr setkal s úspěchem.

Na pečení jablkových závinů se o minulém víkendu podílelo patnáct kolegyň z městského úřadu a jeden muž. "Štrůdly jsme hned v pondělí ráno odvezli nejprve do prachatické nemocnice, kde je přijali s velkým potěšením. Dalšími obdarovanými byli záchranáři, které jsme zastihli přímo při práci u nemocnice. Stejně tak jsme podpořili místní obyvatele a personál v Domově seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích, kam šlo také několik krabic oblíbeného moučníku, který s odpolední dobrou kávou vykouzlil úsměv na tváři nejednoho obyvatele. Něco sladkého si zasloužili i pracovníci hygienické stanice, na kterou je v současné době také vyvíjen velký tlak, a kterým pomáhají i zaměstnanci našeho městského úřadu," popsala Hanka Rabenhauptová vítanou nadílku dobrot těm, kteří zápasí s koronavirovou infekcí. Poděkovala také všem aktérům za spolupráci a slíbila další "dobročiny".

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena