Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatická Zlatá stezka dokončuje novou přírodovědnou učebnu

PRACHATICE – 27/10 2020 - 11:07 – Na prachatické základní škole Zlatá stezka se chýlí ke konci modernizace přírodovědné učebny. Škola do ní díky dotaci investuje přes dva miliony korun.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Škola rekonstrukci a modernizaci učebny, která se nachází v jejím druhém pavilonu odborných učeben, začala připravovat před čtyřmi roky. S žádostí o dotaci nejprve skončila v projektech pod čarou, ale nakonec jí byla dotace loni přidělena. Dotační prostředky na rekonstrukci přesahují 1,8 milionu korun a podíl školy je pak přes dvě stě tisíc korun.

„Práce na učebně pokračují a do konce října by měla být hotová. Pokud to vnější okolnosti dovolí, tak chystáme její slavnostní otevření včetně hotové další etapy přírodní zahrady, která byla ukončena o letních prázdninách,“ uvedla pro prachatickoNEWS.CZ ředitelka školy Lenka Králová. „Jak se v posledních letech ukazuje, tak vzdělávání dětí v této oblasti je investicí, která se vyplatí nám všem,“ dodala.

Učebna prochází kompletní rekonstrukcí - od rozvodů elektroinstalace a nového osvětlení, přes rozvody k pracovním stolům až po novou podlahovou krytinu. „Bude vybavena také novým nábytkem - jak skříněmi či vitrínami, tak i žákovskými stoly se židlemi včetně katedry – i ICT vybavením. Učitelům a žákům bude sloužit nová interaktivní tabule, pracovní stanice a žákovské sady pro experimenty. Rozšíří se tak jejich možnosti převádění teorie do praxe,“ vysvětlila Lenka Králová. Součástí projektu je i vysázení další zeleně na pozemku u školy.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena