Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  ŠUMAVA LITERA: Hlasování v Šumavské ozvěně nabírá na síle

VIMPERK - 27/10 2020 - 9:41 - Novinkou knižního festivalu Šumava Litera je letos hlasování o nominovaných knihách v anketě Šumavská ozvěna. Už nyní je v plném proudu.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL 

  

"Letošní knižní festival Šumava Litera určitě v nějaké formě uskutečníme. V napjaté koronavirové situaci řešíme přesunutí části programu do virtuálního světa. Slavnostní udílení cen Johana Steinbrenera na závěr listopadového festivalového týdne jsme připraveni uskutečnit formou streamu. Veškeré informace budeme průběžně zveřejňovat na webu a fb Šumavy Litery," řekl ředitel Městského kulturního střediska Vimperk Tomáš Jiřička. Poslal nám také aktuální program festivalového týdne od 16. do 21. listopadu a doprovodných akcí. Tou první bude 11. listopadu ve Strážném přednáška Ladislava Čepičky Železná opona na Šumavě 1948-1989.

Letošní novinkou knižního festivalu, který organizuje město Vimperk a spolupořadateli jsou spolky Šumava Litera a Knihy über Grenze, je cena Šumavská ozvěna. Ta vzešla z hlasování návštěvníků webových stránek Šumavy Litery a čtenářů. Hlasuje se o oblíbené knize. Přinášíme vám orientační tabulku prvních pěti knih v průběžném hlasování k 22. říjnu.

Přehled oceněných knih v minulých ročnících Šumavy Litery, nominovaných knížek letošního ročníku, všech ocenění, o které se knihy a projekty ucházejí, medailonků porotců, kteří právě knihy pročítají, a pravidel elektronického hlasování najdete zde.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena