Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Hasiči opět desinfikovali a starosta musel s covid testem na fb

VOLARY - 26/10 2020 - 16:04 - Volarští dobrovolní hasiči opět desinfikovali veřejná prostranství. V kombinaci se zavřenou radnicí to zřejmě vyvolalo nesmyslnou paniku a pomluvy.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL a TOMÁŠ PŘIBYL, foto: Jaroslav Pulkrábek, KIC Volary  

  

Ve Volarech se na veřejných místech opět pohybovali dobrovolní hasiči, aby je na žádost radnice desinfikovali. Toto čištění se sešlo s tím, že volarský městský úřad musel být dočasně krátkodobě uzavřen, aby byl také desinfikován, když se covid objevil u několika zaměstnanců. A to rozpoutalo ve městě facebookovou atmosféru honu na čarodějnice, ve které nakonec starosta Vít Pavlík přistoupil k hodně osobnímu a bezprecedentnímu kroku, když zveřejnil výsledky svého testu na covid na svém facebookovém profilu.

"Naši hasiči dokážou celoplošně provádět pouze venkovní dezinfekci, na kterou mají potřebnou technologii," uvedl volarský starosta Vít Pavlík, na jehož pokyn se hasiči pustili letos už podruhé do dezinfekce frekventovaných míst ve městě. Poprvé se tak stalo letos na jaře a Volary byly tehdy jedním z prvních měst v republice, která se takto pustila do zápasu s koronavirem nového typu.

V hledáčku hasičů se nyní opět ocitly na náměstí například lavičky, kontejnery a koše na odpadky, schodiště a vstup do městského hotelu Bobík, který radnice provozuje, a dále sběrné nádoby na tříděný odpad v České ulici a další místa.

"Je pravda, že radnice byla zavřená kvůli prokázané nákaze koronavirem u dvou pracovníků. Proto tam v pondělí a v úterý provádí odborná a technicky vybavená firma dezinfekci vnitřních prostorů. S místostarostkou Janou Bártovou jsme využili nabídku a objednali ji. Vydezinfikovat každou kancelář trvá dvacet minut. Ve čtvrtek se po středečním státním svátku už všichni pracovníci, kteří budou mít negativní testy na koronavirus, mohou vrátit do práce," řekl starosta.

Sám starosta se se nyní také vrací do služby s negativním testem po dobrovolné karanténě, kterou strávil doma v době své dovolené. "Vážení přátele, dělám to nerad, ale bohužel městem se šíři celá řada pomluv, které mi jsou nepříjemné. Například, že je kvůli mně zavřeny úřad a kolik lidi jsem nakazil. Zde je výsledek mého testu na Covid," uvedl proto na svém profilu.

Podle nejnovější studie WHO, která se zabývala několika desítkami studií z několika desítek zemí světa, je smrtnost nového viru jen 0,2 procenta, tedy na úrovni běžných viróz a chřipky a dřívější odhady byly značně přemrštěné.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena