Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatice vylepšují osvětlení. Ušetří desetitisíce kilowatthodin

PRACHATICE – 22/10 2020 - 10:39 – Prachatická radnice dokončuje výměnu svítidel na lampách veřejného osvětlení ve velké části města. Hotovo má být do konce října.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatické radnici se podařilo získat padesátiprocentní dotaci na výměnu svítidel na lampách veřejného osvětlení. Jde zatím o první etapu, která podle projektu měla stát tři a půl milionu korun a městu se ji podařilo vysoutěžit zhruba o milion korun levněji.

„Týká se to čtvrtého, pátého a šestého bytového okrsku, tedy sídliště a ulic v lokalitě Pod Cvrčkovem – Soumarská, Zlatá stezka, Javorová, Volovická, Polní, Kopretinová, Borová, Lesní a U Studánky. Byly vybrány oblasti, kde je osvětlení nejstarší nebo v nejhorším stavu,“ vysvětlil vedoucí odboru komunálních služeb a dopravy radnice Luboš Kvasnička.

Nová svítidla jsou ledková a měla by svítit teplou bílou barvou a mimo jiné i omezit takzvaný světelný smog. Projekt, který si na výměnu nechalo město zpracovat, odhadl úsporu na více než 61 tisíc kilowatthodin za rok a návratnost investice do zhruba patnácti let. Další etapy výměn svítidel lamp se budou podle Luboše Kvasničky připravovat v závislosti na dotačních možnostech.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena