Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarská radnice si vánoční výzdobu pronajme na tři roky

VOLARY - 21/10 2020 - 16:29 - Když se řekne Vánoce ve Volarech, hodně lidí si  vybaví velkou vánoční kouli z loňska. Bude tam i letos. A nově město vyzdobí radnici i kašnu.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

"Už na zahájení adventu připravíme na náměstí stánky, bude tam stát velká vánoční koule vyrobená ve Francii, která měla jako loňská novinka obrovský úspěch, a všechnu osvědčenou výzdobu. Vloni ozdobily girlandy hotel Bobík, letos přibude budova radnice a nově nasvícená bude i kašna na náměstí před hotelem," řekl nám starosta Volar Vít Pavlík. Prozradil, že překvapením pro občany i návštěvníky Volar v adventním a vánočním čase by měla být právě originálně ozdobená kašna. Ta sice nebude chrlit vodu, ale místo toho bude "zkrápět" vzduch speciálními barevnými světelnými efekty.

Zatímco vloni vynaložila volarská radnice na novou vánoční výzdobu bezmála půl milionu korun, letos si novinky vyžádají téměř zanedbatelnou částku. Nové vánoční prvky si totiž podle slov starosty město pronajme na tři roky. "Má to i další výhodu, totiž po třech letech můžeme výzdobu třeba kompletně obměnit," říká starosta.

Ani vedení volarské radnice přitom neskrývá obavy z příštího vývoje koronavirové pandemie. "Všechny programy včetně koncertů máme připravené. Ale myslíme na to, aby se pod pěknou vánoční výzdobou, která bude svítit tak jako tak, budou moci vůbec lidé scházet a nebude ochromeno veškeré dění," řekl volarský starosta Vít Pavlík.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena