Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vimperk pořídí jednotný visuální styl a logo. Chce ho do května

VIMPERK – 19/10 2020 - 15:15 – Vimperská radnice chce mít jednotný visuální styl. Radní už vybrali jeho zpracovatele, ale veřejnost o logu moct hlasovat nebude.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperská radnice by ráda měla jednotnou formu výtvarné prezentace i s logem. A chce ji mít do května do otevření zámku po rekonstrukci, po které předpokládá zvýšený turistický zájem o město. Visuál by měl zahrnovat kromě loga i manuál například pro obálky a dokumenty města, propagační materiály a předměty nebo fonty písem a návrhy jednotného vzhledu aut města.

Radnice proto oslovila v létě pět renomovaných grafických studií, z nichž tři představily své nabídky a radní nakonec doporučili zastupitelstvu uzavřít smlouvu s designérem a grafikem Matějem Chaberou (1982). Ten pracoval v posledních letech pro klienty v Londýně, Miláně nebo Amsterdamu. Věnuje se grafickému designu, produktovému designu a interiéru a studoval antropologii na Univerzitě Karlově a design na Gerrit Rietveld Academy v Amsterdamu.

„Matěj Chabera je český designér, kreativní ředitel a držitel několika prestižních ocenění včetně Red Dot Design Award nebo Czech Grand Design. Jeho práce se orientuje na tvorbu vizuálních stylů měst a obcí,“ uvedla Renata Lešková z odboru školství, kultury a cestovního ruchu v důvodové zprávě pro zastupitele.

Veřejnost však o logu hlasovat nebude. „Žádné hlasování nebude. To už jsme si zažili s vlajkou…“ řekla starostka Jaroslava Martanová. „Tvůrčí práce bude na vybraném člověku, který pak logo a visuál představí a vysvětlí,“ dodala. Grafik by měl podle ní přijít se zpracováním nějaké myšlenky typické pro Vimperk. Zavádění visuálu a loga do praxe by pak mělo být postupnou prací na delší časové období.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena