Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  PRACHATICE: Úpravy Malého náměstí se připravují už pět let

PRACHATICE – 26. listopadu 2019 – 9:45 – Přípravy úprav Malého náměstí – jedna z vlajkových lodí koalice – trvají už pět let a teprve teď se dostaly do fáze územního rozhodnutí.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, zdroj studie www.prachatice.eu

  

   Prachatický stavební úřad – tedy odbor stavebně správní a regionálního rozvoje radnice – vydal před několika dny veřejnou vyhlášku týkající se úprav náměstí. Tou se doručuje účastníkům řízení územní rozhodnutí v případě, že má více než třicet účastníků.



   S projektem radnice přišla před pěti lety. Následně si nechalo město zpracovat studii od architekta Josefa Hlavatého z Prahy. Radnice nevybírala z více variant, ale oslovila jen jednoho architekta a možnosti veřejnosti se k návrhům vyjádřit byly omezeny – v podstatě jí byl představen hotový návrh, který před čtyřmi lety schválilo zastupitelstvo. Studie navrhla vytvoření tří jednoznačně vymezených a účelně využitelných subprostorů - Malého náměstí před obchodním centrem, prostoru u slunečních hodin a prostoru před budovou okresního soudu.



   Zatím není jasné, kdy bude vše hotové. „Nyní bude následovat zpracování projektové dokumentace pro vydání stavebního povolení s následným stavebním řízením,“ uvedl pro PRACHATICKOnews.cz vedoucí stavebně správního odboru radnice Antonín Jurčo. Projekt má stát město podle smlouvy s projektantem 4,6 milionu korun a projektová příprava u takto složitých investice trvá i roky.



   Zda na investici vůbec dojde, je v tuto chvíli nejasné. Přípravy se vlečou a otázkou jsou po rekonstrukci bazénu i finanční možnosti města pustit se do dalších takto rozsáhlých investic. Odhady nákladů na úpravy Malého náměstí, které zaznívají v zastupitelstvu, se nyní pohybují až okolo sumy 175 000 000 korun. Může ale jít i o více, protože odhady v této fázi přípravy bývají často podhodnocené. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena