Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Senior Taxík Maxík přebírá v Prachaticích radnice a jezdí zdarma

PRACHATICE – 19/10 2020 - 10:50 – Provoz Senior Taxíku Maxíku přebírá v Prachaticích ode dneška město. Má tak nové číslo, nový režim provozu a jezdí zdarma.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatická radnice přebírá provoz Taxíku Maxíku pro seniory od pečovatelské služby na dobu platnosti stavu nouze. Minimálně tedy do 3. listopadu. Důvodem je to, že pečovatelská služba je nyní vytížena více jinými úkoly.

„Taxík Maxík je určen zejména pro ty, kteří kolem sebe nemají nikoho a potřebují si nutně vyřídit neodkladné věci. Město Prachatice chce tak pomoci této cílové skupině zajištěním dopravy a pečovatelská služba může veškeré své síly věnovat na péči a pomoc lidem v domácím prostředí a domech s pečovatelskou službou,“ vysvětlila Hana Rabenhauptová z prachatické radnice.

Město přitom zavádí v provozu taxíku pro seniory několik změn. Objednávat je možné si ho nově na čísle 388 607 607 minimálně den předem. „Jezdit bude dopoledne, výjimečně v odpoledních hodinách. Respektujte zdraví své a řidiče. Do auta vstupujte s rouškou a promyšlenou trasou cesty,“ řekla Hana Rabenhauptová. Provoz je také po dobu stavu nouze bezplatný a využít je ho možné na cesty k lékaři, na nákup nebo úřad.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena