Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dřípatka se chce vracet k filozofii, jakou měla v 90. letech

PRACHATICE – 19/10 2020 - 9:40 - Dřípatka se zabydluje na nové adrese a plánuje, co do budoucna. Její rozjezd však momentálně brzdí vládní restrikce týkající se covidu.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA, foto: TOMÁŠ PŘIBYL   

  

Prachatické Centrum ekologické výchovy Dřípatka, které se v létě přesunulo z Rumpálovy ulice do horních pavilonů na základní škole Zlatá stezka, nabídne opět mnoho. Dřípatka nabízela celkem osmnáct kroužků a z nich byly otevřeny dvě třetiny. „Už během přípravy přesunu byly připraveny kroužky a na ty se bylo možné přihlašovat už v létě při první vlně. Druhá vlna přihlašování pak probíhá s začátkem října,“ řekl ředitel DDM Prachatice Jiří Machart. Právě pod DDM Prachatice Dřípatka nově spadá.

„Kolegyně na Dřípatce si teď připravují dlouhodobou vizi. Vymýšlejí, co by chtěly s Dřípatkou do tří let dokázat. Dále připravují akce pro veřejnost, které budou v oblasti a tématice ochrany životního prostředí,“ řekl Jiří Machart a dodal, že hlavní filozofií je nastavit programy tak, jak tomu bylo v devadesátých letech minulého století.



V rámci této filozofie chce DDM Prachatice v Dřípatce ještě více rozvinout vzdělávání pro děti a studenty, které je většinou dopoledne. Dále chce přidávat více kroužků a více akcí pro veřejnost. Jako nadstavba by pak mohla být podle ředitele DDM Prachatice spolupráce s vysokými školy a také vzdělávání pedagogů.

„Vše záleží na řediteli a zaměstnancích. Proto odpovídám všeobecně za celý dům dětí. Nechci si nastavit svou filozofii tak, že Dřípatka je to jediné, co v domě dětí existuje - to bych byl špatný ředitel,“ vysvětlil Jiří Machart a dodal, že celý komplex musí být jedna velká rodina, která má společný cíl a táhne za jeden provaz.



Netradiční start školního roku byl znát jak na Dřípatce, tak i ve zbytku programů DDM Prachatice. „Rodiče váhají, jestli své dítě přihlásí do kroužků. Počet přihlášených byl před nuceným uzavřením o dvě stě až tři sta menší,“ řekl. Celkový počet přihlášených na kroužky je letos 1800 a na stránkách domu dětí se dá ještě přihlašovat.

Co se týče samotné budovy Dřípatky, je jasné, že návštěvníkům nabídne více než bývalá budova. „Nová budova má o dvě specializované klubovny více. Poté má i o dvě obyčejné klubovny navíc. Prostory jsou přirozeně modernější, čili je zde daleko lepší zázemí,“ uvedl. Nová zázemí si tak budou moci užít po skončení vládních restrikcí všechny základní školy z Prachatic, mateřská škola Prachatice nebo další školy z okresu či z Českých Budějovic.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena