Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Vánoce v Prachaticích doplní stánky a hlavně světelné závěsy

PRACHATICE - 17/10 2020 - 9:48 - Vánoční výzdobu v centru Prachatic, která má z minulých let dobrý základ, doplní letos například nové stánky a bohatší osvětlení centrální kašny.

      

   Text a ilustrační foto: ZDENĚK PŘIBYL

  

Informovala nás o tom vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Městského úřadu v Prachaticích Jiřina Dolejšková. A dodala také informaci, že pořízení dvou nových prodejních stánků, si vyžádalo 12 000 korun z rozpočtu města.

"Opraveny či zrepasovány byly stávající světelné převěsy, které zdobí rohy Velkého náměstí v centru Prachatic. Zároveň jsme doplnili osvětlení kašny se sochou Spravedlnosti. Dva přiobjednané prodejní stánky, budou zčásti uzavíratelné. Nové vánoční osvětlení dostanou jak dosavadní, tak i dokoupené stánky, nová budou i světýlka, která doplní výzdobu na náměstí," popsala novinky Jiřina Dolejšková.

Podle jejích slov má radnice připravené kompletní zdobení postupně dokupovanými různými světelnými prvky jak pro hlavní vánoční strom na náměstí v centru městské památkové rezervace, tak i pro druhý vánoční strom v panelovém sídlišti na Náměstí Přátelství. S jejich dalším přizdobením se tedy letos nepočítá. Možná prý až v příštím roce, ale o tom se bude ještě jednat.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena