Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Čtenáře vimperské knihovny potěšil bazar i výstava fotografií

VIMPERK - 16/10 2020 - 10:31 - Každý den v uplynulém Týdnu knihoven věnovaly knihovnice ve vimperské Městské knihovně bazaru knih. Nabídka měla u čtenářů dobrý ohlas.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Potvrdila nám to knihovnice z oddělení pro dospělé Alžběta Bendeová. Podle jejích slov chodili zájemci o knížky, vyřazené z knižního fondu, každý den. Jejich pozornosti se tradičně nejvíc těšila beletrie - lidské příběhy a vyprávění. Bazar už skončil, ale čtenáři si cestu do knihovny v budově bývalé "lesárny" nacházejí stále a mají si tady z čeho vybírat.

Uprostřed vimperského Týdne knihoven tu také otevřeli unikátní výstavu fotografií zdejšího fotografa Ruperta Spirka. "Zájem o ni je stále a mohu říci, že opravdu velký," řekla nám Alžběta Bendeová. Není ani divu, dnes jednaosmdesátiletý fotograf několik desítek let fotografoval lidi, každodenní život, události i výstavbu ve Vimperku. Jeho černobílé snímky jsou pro návštěvníky, kteří něco pamatují, také příležitostí zavzpomínat, jak to tehdy bylo. Dokumentární fotografie doplňují snímky z výtvarné tvorby Ruperta Spirka. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena