Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Děti v Prachaticích vytvořily pro seniory k svátku omalovánky

PRACHATICE - 15/10 2020 - 21:18 - Dlouho budou prachatické seniory a seniorky hřát a bavit přáníčka, která dostali od dětí. Ke svému svátku, ale i pro radost.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Do republikového projektu Děti malují seniorům k svátku se zapojili nedávno i chlapci a děvčata z Prachatic. S nabídkou přišla koordinátorka projektu Alena Bártíková z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

"Dobře víme, že děti, ale v poslední době i dospělí, a také senioři, rádi maluji či vymalovávají, a tak jsme jako dárek ke Dni seniorů zvolili formu přání z omalovánek. Na přáníčka děti vystříhaly a vymalovaly příjemné obrázky, většinou srdíčka a květiny, a nalepily je. Pak přidaly jeden nevymalovaný obrázek a pastelku. Podepsaly se, a to některé ještě nechodí ani do školy! Dospělí pak připojili moudrý a vtipný citát a přidali mašli na zabalení," popsala tvorbu přáníček Hanka Rabenhauptová z kanceláře starosty, která má mnoho zkušeností ze sociální práce.

Jako první dostali originální přání senioři a vůbec všichni přítomní na zahájení Týdne sociálních služeb ve městě. Byli u toho i Alena Bártíková, předseda sociální komise města Zdeněk Krejsa a děti z prachatické Montessori školy, které přednášely a zpívaly. Většina přáníček následně potěšila seniory v prachatickém Domově seniorů Mistra Křišťana.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena