Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  První část nových chodníků vimperského urnového háje je hotová

VIMPERK – 15/10 2020 - 11:27 – Vimperk dokončil první etapu investice do nových chodníků a přístupové cesty městského urnového háje. Zaplatil za ni zhruba 2,5 milionu korun.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Vimperk už má nějakou dobu opravené a dlážděné cesty ve spodní části městského hřbitova. A nyní buduje nové chodníky i v horním areálu hřbitova, kde se nachází urnový háj. Letos byla v rozpočtu první etapa za dva a půl milionu korun. Celkem mají chodníky a cesta přijít na zhruba 4,27 milionu korun.



Další z investic, kterou by vimperský hřbitov potřeboval, je obnovení smuteční síně v jeho dolní části. Nyní tu obřady probíhají v kostelích. V horním areálu v kostele sv. Bartoloměje se konají civilní obřady a v dolním kostele pak církevní. A na hřbitově navíc chybí toalety.


Pro civilní obřady by mohl podle starostky Jaroslavy Martanové sloužit objekt vlevo od vchodu v dolním areálu. V něm býval byt hrobníka, malá síň a zázemí. Nyní je v dezolátním stavu. „Je na to udělaný projekt na rozšíření síně, zázemí pro správce hřbitova a toalety. Byt už by tam nebyl,“ řekla starostka. Kdy by na tuto investici mohlo dojít, ale nyní není jasné. Po její realizaci by se však městu mohl uvolnit nádherný prostor pro kulturní akce v kostele sv. Bartoloměje.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena