Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Muzeum prozáří o víkendu krása dřevěných hraček a loutek

PRACHATICE – 9/10 2020 - 12:23 – Prachatické muzeum slibuje o víkendu neotřelou podívanou na krásnou tradici plnou ducha v dřevěných loutkách a hračkách.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL, foto www.dnyotevrenychatelieru.cz  

  

Do Prachatického muzea přijede řezbář Jiří Drhovský mladší. A v rámci Dnů otevřených ateliérů tu předvede své umění. Tradičními postupy vyrábí vyřezávané pošumavské, ale také příbramské soustružené hračky. Navazuje tím na tradici svých rodičů a k tomu navíc přidal i vyřezávané loutky, které mají malovanou duši.

„Během celého víkendu v Prachatickém muzeu v rámci Dnů otevřených atelierů můžete obdivovat řezbářský um a sledovat, jak z kousku dřeva řezbář vykouzlí malovaného koníka,“ zve na svém webu na krásnou podívanou s vůní dřeva Prachatické muzeum.



Jiří Drhovský tu bude své umění předvádět v sobotu od desíti do sedmnácti hodin a v neděli od desíti do patnácti hodin. Zejména pro děti, které už tento typ starých tradičních hraček neznají, půjde o zážitek, který se jen tak nenabízí. V sobotu v deset hodin dopoledne tu navíc vystoupí dětský folklorní soubor Libíňáček. Na webu a facebooku Prachatického muzea a Dnů otevřených ateliérů akce zatím nebyla zrušena, takže by se měla konat.

Dny otevřených ateliérů organizuje v Jihočeském kraji odbor kultury krajského úřadu. Jejich cílem je podpora umělců, kteří při nich zvou veřejnost přímo do míst, kde pracují. Další ateliéry, které se akce letos zapojí, najdete na www.dnyotevrenychatelieru.cz

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena