Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Letošní sezoně na Huláku nepřálo počasí ani vládní restrikce

PRACHATICE - 9/10 2020 - 9:41 - Podprůměrnou sezonu hlásí prachatický Hulák. Na vině byly hlavně vládní restrikce, strach návštěvníků a nevydařené počasí.

      

   Text: LUKÁŠ KARBULKA  

  

Po řadě menších oprav má za sebou Hulák podprůměrnou sezonu. „Sezona 2020 byla silně podprůměrná z důvodu koronavirových opatření a strachu návštěvníků,“ řekl pro prachatickoNEWS.cz ředitel Sportovního zařízení Prachatic Karel Dvořák. Ten dále dodal, že už tak narušené sezoně nepřálo ani počasí. To potvrzuje i počet dní, kdy byl Hulák otevřen. Od 15. června do 15. září se mohli návštěvníci přijít vykoupat celkem devětapadesátkrát.

To, že se jednalo o nepovedenou sezonu, dokazuje také porovnání s loňskou sezonou. „V sezoně 2019 bylo návštěvníků 17 386 a v současné 13 665, čili je tam propad o 3 721 osob,“ srovnal Karel Dvořák dvě poslední sezony na Huláku, který letos ze vstupného inkasoval 520 083 korun.

Na uplynulé sezoně našel Karel Dvořák ale také pozitiva. „Opravy na Huláku byly provedeny takovým způsobem, že letní sezona proběhla bez závažnějších úrazů a ku spokojenosti návštěvníků,“ uvedl ředitel Sportovního zařízení Prachatic a dodal, že náklady za provoz s nutnými opravami před startem sezony přišly na 1 319 306 korun.

Na letošní opravy chce Hulák navázat i příští rok. Zatímco letos se opravy týkaly hlavně bazénových van, přelivných hran nebo třeba skluzavky, příští rok by se opravy měly dotknout míst mimo bazény. „Na příští sezonu plánujeme vylepšení dětských hřišť,“ dodal na závěr. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena