Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Sociální služby se představují na městském webu Prachatic

PRACHATICE - 7/10 2020 - 13:40 - Probíhající Týden sociálních služeb provází na webu města Prachatic medailonky zařízení, která tu působí. Dnes Krizového centra Portusu Prachatice.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

Představuje ho Hana Rabenhauptová z kanceláře prachatického starosty, organizátorka sociálních služeb, jako centrum pomoci rodině a dětem. "Všichni jsme se teď ocitli v dost zvláštní situaci, na některé akce můžeme jen omezeně, s rouškami na puse a nose, nemůžeme se běžně setkávat. A tak v našem Krizovém centru vznikl nápad, poslat vám něco ke čtení a pomoci vám tuto krizovou dobu zvládnout," říká v článku sociální pracovnice Krizového centra Michaela Hájková.

Krizové centrum radí zejména nepropadat depresi či panice, odpočívat a nabírat síly, vyhýbat se větším shromážděním lidí, udržovat bezpečný odstup, mýt si ruce mýdlem nebo antibakteriálním gelem, kýchat do kapesníku. "Také si najděte jeden nebo dva důvěryhodné zdroje informací a ostatní vypusťte. Zároveň si naordinujte na některý den mediální dietu, odpojte se od monitorování situace na vašem pracovišti, v České republice i ve světě. Podstatné věci vám určitě neutečou," zní další rada Krizového centra Portusu Prachatice.

Hanka Rabenhautová představí každý den v říjnu na webu Prachatic www.prachatice.eu jednoho poskytovatele sociálních služeb na území Obce s rozšířenou působností Prachatice, včetně kontaktů na něj. V tomto týdnu to už byla Společnost pro ranou péči, pobočka České Budějovice, působící i v Prachaticích. Jde o sociální službu poskytovanou dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je ohrožen v důsledku nepříznivého zdravotního stavu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena