Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Dávají krev a ocenění nečekají. Přesto se ho opět dočkali

PRACHATICE – 25. listopadu 2019 – 10:50 – Prachatická kancelář Českého Červeného kříže na podzim tradičně oceňuje dárce krve. A nezapomněla na ně ani letos.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto Eliška Pelikánová, ČČK Prachatice

  

   Český Červený kříž oceňuje plaketou profesora Jana Jánského dárce, kteří darovali krev již desetkrát, dvacetkrát nebo čtyřicetkrát. A pro ty, co darovali osmdesátkrát, pak má Zlatý kříž třetí třídy. „V letošním roce jsme pro dárce krve připravili slavnostní předávání stříbrných a zlatých plaket a Zlatých křížů v minulém týdnu v Radničním sále v Prachaticích. K poděkování se připojili také místostarosta Prachatic Jan Klimeš a za Oblastní spolek ČČK Prachatice členky oblastní výkonné rady Silvie Janošťáková a Jana Benešová,“ řekla za Český Červený kříž ředitelka jeho prachatického oblastního spolku Zuzana Pelikánová.



   Hudební dárek věnoval dárcům soubor Cink, který působí při prachatické střední pedagogické škole. Ocenění převzalo celkem 36 držitelů stříbrné a zlaté medaile Jana Jánského a čtyři držitelé Zlatého kříže třetí třídy. Dárci krve obdrželi také dárky ze sociálně terapeutické dílny Spolku Slunečnice. „Někteří dárci krve se bohužel nemohli k ocenění dostavit, jejich ocenění bude možné vyzvednout na Dni otevřených dveří, který na prachatickém Červeném kříži proběhne 11. prosince a dále každou středu v 8 – 16 hodin v sídle OS ČČK Prachatice nebo jindy podle domluvy,“ dodala Zuzana Pelikánová. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena