Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  OBRAZEM: Slavil se Den seniorů a začal Týden sociálních služeb

PRACHATICE - 2/10 2020 - 9:21 - Komponovaným pořadem v Zimní zahradě prachatické radnice začal ve čtvrtek 1. října Týden sociálních služeb. Důvodů k setkání však bylo ještě víc.

      

   Text a foto: ZDENĚK PŘIBYL 

  

V kulisách výstavy k pěti úspěšným rokům působení SeniorPointu v Prachaticích se pod taktovkou Hanky Rabenhauptoví z kanceláře starosty, organizátorky aktivit pro sociálně potřebné, odvíjel v Zimní zahradě Nové radnice strhující, pestrý a lidský téměř hodinový program. Vedle derniéry zmíněné výstavy se připomínal Mezinárodní den seniorů a zahajoval Týden sociálních služeb v Prachaticích pod názvem Lítáme v tom společně. Každoročně ho vyhlašuje Asociace poskytovatelů sociálních služeb v ČR a město Prachatice je v projektu partnerem.

Hanka Rabenhauptová přivítala mezi hosty starostu Prachatic Martina Malého a koordinátorku z ministerstva práce a sociálních věcí Alenu Bártíkovou. Komponovaným programem provázel zpěvem a hrou na klávesy nevidomý umělec Radek Žalud. S recitací a zpěvem se přidaly děti z Montessori školy při ZŠ Národní v Prachaticích. Došlo i na křest a zahájení hry k poznávání sociálních služeb v obvodu obce s rozšířenou působností Prachatice.

Sociální služby jsou tu nabízeny jak rodinám s dětmi, lidem v krizi, seniorům či osobám se zdravotním postižením. Dny otevřených dveří v těchto zařízeních se za přísných bezpečnostních opatření uskuteční v týdnu od 5. do 11. října. Senioři rovněž dostanou dárky, které připravily děti.

V závěru setkání vytryskl z narozeninového dortu SeniorPointu pěkný ohňostroj, do vzduchu vylétly oslavné konfety, řada kytic včetně několika petrželových, jako poděkování za práci, našla své adresáty a následovalo posezení u dortu.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena