Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Co dělá Karel Kratochvíle, když zrovna nemusí nic dělat?

SENÁTNÍ VOLBY – placená inzerce – Plány a záměry pro případ svého znovuzvolení již úřadující senátor Kratochvíle představil důkladně. Méně zatím zaznělo o jeho soukromí a koníčcích.

      

   Zadavatel/Zpracovatel: Česká strana sociálně demokratická  

  

Léto tráví Karel Kratochvíle nejraději na chatě. „Jezdím tam nejen proto, abych si odpočinul obklopen krásnou přírodou, ale také kvůli včelám, které chovám nedaleko v lese. Včelín i chatu postavil můj táta ještě v době, kdy já byl školou povinný kluk, takže je to pro mě taková hodně srdeční záležitost,“ vyznává se kandidát na senátora a doplňuje: „Včelaření bylo velkým koníčkem mého táty. Když mu přestaly stačit fyzické síly, převzal jsem včely po něm, aby nepřišlo jeho celoživotní úsilí vniveč,“ vysvětluje Kratochvíle zastupující v Senátu oblast Písecka, Strakonicka a Vimperska.

Zatímco léto se nese ve znamení chataření a včelaření s příležitostnými vyjížďkami na kole, v zimě jsou zase na pořadu dne radovánky typické pro toto roční období: „Když to jde, snažíme se s manželkou každoročně vyrazit alespoň na pár dnů na hory. Oba rádi lyžujeme, ať už na běžkách nebo na sjezdovkách,“ popisuje své oblíbené kratochvíle úřadující senátor.

Ovšem jeho největším a celoživotním koníčkem jsou koně. „Začal jsem se kolem nich motat už jako dítě. Vyrůstal jsem v Písku, takže mě to za nimi přivedlo do Zemského hřebčince. Tehdy jsem samozřejmě netušil, jak moc bude s tímto podnikem můj život propojený, ale vzpomínám si, že už tenkrát mně doslova učaroval. Když jsem později začal ve hřebčinci pracovat, byl to takový můj splněný sen,“ uvádí coby jeho současný ředitel.

Karel Kratochvíle obhajuje post senátora s plnou podporou své rodiny. Přes třicet let je ženatý s manželkou Yvonou, která pracuje jako geriatrická sestra u Českého červeného kříže. „Momentálně je naší největší radostí prvorozený a zatím jediný vnuk Dominik. Minulý rok v létě se narodil staršímu synovi Pavlovi a jeho ženě Terézii. Mladší syn Michal právě nastupuje na Pedagogickou fakultu Jihočeské univerzity, tak předpokládám, že na vnoučata od něj si ještě chvilku počkáme. Což nám ale vůbec nevadí, protože Domča je pořádný éro a tak si s jedním vnukem zatím bohatě vystačíme. Už se nemůžu dočkat, až ještě o něco povyroste a já s ním budu moct začít jako správný děda pořádně blbnout,“ nadšeně plánuje úlohu prarodiče.

„Na závěr bych vás všechny rád požádal, abyste přišli k volbám. Bez ohledu na to, jakého kandidáta jste si vybrali, důležité je využít svého volebního práva. Čím více voličů přijde v pátek a v sobotu 2. a 3.říijna odevzdat svůj hlas, tím silnější budou mít zvolení zástupci svůj mandát. A to je velmi důležité,“ uzavírá Karel Kratochvíle.

Volby do Senátu se týkají západní části okresu Prachatice, ohraničené na východě obcemi Strážný, Lenora, Horní Vltavice, Buk, Šumavské Hoštice, Lažiště, Dvory, Husinec, Těšovice, Vitějovice, Hracholusky a Strunkovice nad Blanicí. Do krajských zastupitelstev se volí po celé zemi.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena