Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Volarské literární večery pokračovaly s Karlem Čapkem

VOLARY – 24. listopadu 2019 – 10:50 – Na další z oblíbených literárních večerů ve Volarech dorazil tentokrát velikán české literatury 20. století, tedy nikdo menší než Karel Čapek.

      

   Text a foto: LADISLAV BERAN

  

   A přijel stylově vlakem, respektive po železnici přivezl povídání o cestě Karla Čapka do Volar Hasan Zahirovič. Tento občan Bosny a Hercegoviny v České republice žije od roku 2006 a Karel Čapek se mu stal velkou zálibou. Ve Volarech se tak povídalo o cestování Karla Čapka po Šumavě a zastávce ve Volarech. Líbilo se mu tu a velký dojem na něj udělaly staré volarské roubené domy a houbaření.



   Před cestou na Šumavu mu o ní jeden z přátel řekl, že je tu hezky, i když je tu ošklivo. A to se splnilo. Na Šumavě bylo ošklivo, ale pro Karla Čapka to byly hezké dny vyplněné houbařením, psaním a sbíráním nových poznatků jak k dramatické tvorbě, tak k fejetonům. Zažil tu bloudění kolem Černého Kříže, výlet do Boubínského pralesa a na závěr ho uchvátily i Prachatice. Velmi zajímavé bylo také doplnění některých fotografií Karla Čapka od spisovatele Romana Kozáka.

   Další literární večer se tak opět vydařil a Hasanu Zahirovičovi - pedagogovi a dramaturgovi v jedné osobě - poděkovali zájemci o Karla Čapka potleskem.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena