Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Na návštěvy do nemocnice můžete k umírajícím, dětem a rodičkám

PRACHATCKO – 26/9 2020 - 10:46 – Prachatická nemocnice opět omezila návštěvny na svých odděleních. Tentokrát ale neplatí zákaz plošně, ale je k němu několik výjimek.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Nový zákaz návštěv v prachatické nemocnici začal platit dnes. Jde už o několikátý zákaz letos. Několik měsíců byla nemocnice téměř hermeticky uzavřena a kontrolovala prakticky každý vstup na jaře. V létě pak byla znovu uzavřena po objevení covidu mezi zahraničními dělníky v prachatické průmyslové zóně.

Nyní jsou dovoleny návštěvy na dětském oddělení, v porodnici a u umírajících pacientů. Na Prachaticku nyní přitom hygienici evidují na 90 aktivních případů covidu, což je letos nejvíce. Evidentně je tak zákaz návštěv vyhlašován pokaždé za jiných podmínek a s jinými výjimkami. Populaci, která nepatří do ohrožené skupiny, přitom začínají restrikce čím dál tím víc vadit.

Návštěvy jsou povoleny na Dětském oddělení a Porodnici, kde platí uvedený režim:

Všichni návštěvníci by měli být zdraví - Odložte návštěvu, pokud se cítíte nemocní, především pokud máte některý z příznaků: Kašel, rýma, zvýšená teplota nad 37 °C, bolest v krku, bolesti svalů, ztráta čichu a chuti. Počet návštěvníků a délku návštěvy omezte na minimum - Doporučujeme maximálně 2 osoby k lůžku na 15 minut. Během návštěvy používejte ochranu nosu a úst (roušku).

Myjte si pravidelně ruce. Vždy při příchodu na oddělení nemocnice a při odchodu z návštěvy si umyjte ruce teplou vodou a mýdlem nebo použijte dezinfekční gel. Zákaz a omezení návštěv se nevztahuje na osoby v terminálním stádiu jejich onemocnění. Návštěvu pacienta může ve zcela výjimečných případech a na nezbytně nutnou dobu povolit pouze primář oddělení či ošetřující lékař.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena