Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Mladí krajkáři vystavují svá zajímavá díla opět v Prachaticích

PRACHATICE – 25/9 2020 - 10:40 – Prachatické muzeum krajky opět hostí ojedinělou výstavu krajek českých a moravských talentů v tomto tradičním a krásném řemesle.

      

   Text a foto: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Prachatické muzeum krajky tradičně vypisuje soutěž pro mladé krajkáře z celé České republiky a pak jejich díla vystavuje. Letos vypsalo už šestý ročník. „V letošním roce byla soutěž vyhlášena s tématem páskové krajky pod názvem List z mého vzorníčku. I přes složitou situaci, kdy činnost kroužků pro děti byla velmi omezena z důvodu karanténních opatření, se sešlo dvacet osm pozoruhodných prací,“ řekla Martina Vakočová z Muzea krajky Prachatice.

Soutěž je určena dětem a mládeži do šestnácti let. Letos se přihlásily hlavně mladé krajkářky ve věku od devíti od patnácti let, ale také jen mladý krajkář. Čekají na ně tři ceny od návštěvníků výstavy, jedna od poroty a tři vylosovaná ocenění. Soutěžní krajky je možné v muzeu zhlédnout ještě dnes na muzejní noci, která začíná v sedmnáct hodin a pak také o tomto víkendu vždy mezi desátou a sedmnáctou hodinou. „Výstava a odměny jsou poděkováním pro děti a jejich lektorky za jejich práci, vytrvalost a snahu udržet toto krásné umělecké řemeslo stále živé,“ dodala Martina Vakočová.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena