Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Ve Vimperku se rozdávala ocenění mladým talentům okresu

PRACHATICKO – 23. listopadu 2019 – 10:23 – Radnice Vimperka a Prachatic opět oceňovaly mladé talenty regionu. A to už pošestnácté v sále vimperského kulturního střediska.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytlo Město Vimperk 

  

   Prachatice a Vimperk už šestnáct let oceňují žáky a žákyně, kteří prokázali v minulém školním roce mimořádné nadání v oblasti sportovní, umělecké, humanitní či přírodovědné. S návrhy na ocenění přichází základní školy. „V letošním roce bylo nominováno 53 jednotlivců a 17 kolektivů. Nejvíce byly na ocenění nominovány právě kolektivy žáků, ať už v oblasti sportovní či umělecké. Další početnou kategorií byla kategorie přírodovědná, v níž bylo do soutěže přihlášeno celkem 15 žáků a žákyň,“ řekla vedoucí odboru školství, kultury a cestovního ruchu vimperské radnice Adéla Jiříková.



   Porotu tvoří šest zástupců škol, domů dětí a odborů školství Prachatic a Vimperka. Ti, které porota vybrala k ocenění, se dočkali titulu Talent okresu 2019. „Všichni nominovaní obdrželi postupně z rukou starostky Vimperka a starosty a místostarostů Prachatic dárkové předměty spolu s pamětními listy,“ uvedla Lucie Pavlíková z prachatického odboru školství. „Slavnostní odpoledne, jehož se účastnili nominovaní žáci, učitelé, rodiče i zástupci obou měst, zpestřili svými hudebními vystoupeními žáci ZUŠ Vimperk,“ dodala Adéla Jiříková.

   Z vimperských škol obdrželi titul Talent okresu 4 chlapci, 4 dívky a 6 kolektivů ze Základní školy Vimperk, Smetanova, Všeobecného a sportovního gymnázia Vimperk a ZUŠ Vimperk. Za ORP Prachatice nominovali své žáky: ZŠ Prachatice, Zlatá stezka 240 (V. Švec, V. Válek ), ZŠ Prachatice, Vodňanská 287 (kolektiv třídy V.B), ZŠ Prachatice, Národní 1018 (A. Píchová, kolektiv Pohár rozhlasu), ZŠ a MŠ Lhenice (Z. Šejnohová, E. Radová, A. Dubravcová, M. Halabrín) a Gymnázium Prachatice (R. Čerkl, K. Havrdová, J. Kouba, B. Mertlíková, J. Binka, J. Vojík, K. Věříšová, H. Eichlerová, M. Bican, S. Serpolet, V. Hořínková, L. Dostálová).

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena