Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Prachatický fotograf Jiří Bžoch vystavuje v netolickém muzeu

NETOLICE - 23/9 2020 - 9:27 - Až do 30. října bude v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích otevřena výstava fotografií prachatického autora Jiřího Bžocha. Nese název Můj svět.

      

   Text: ZDENĚK PŘIBYL, foto: Jiří Plachý a Jiří Bžoch

  

Otevřela ji vernisáž v prvním zářijovém týdnu. Vernisážové hosty přivítala ředitelka muzea Zuzana Leherová. Pozvala je tak na už třetí letošní fotografickou výstavu v prostorách muzea. Každá z nich nabídla jiné zajímavé fotografie a unikátní snímky představuje i ta současná.

"Dlouhodobě se věnuji dvěma fotografickým oborům, makrofotografii a noční fotografii," říká vystavující autor Jiří Bžoch a dodává. "V makrofotografii fotím detaily z hmyzího světa a detaily rostlin při pětinásobném až patnáctinásobném zvětšení. Při nočních fotografických výletech se zaměřuji na noční krajinu, noční oblohu a malování světlem. Na výstavě v Netolicích jsou mé fotografie z obou těchto žánrů."

Při pohledu na technicky perfektní a svými motivy málokdy vídané snímky, dokazujícími, že pocházejí z dílny vyzrálého autora, se dá jen těžko věřit, že současná výstava v Muzeu JUDr. Otakara Kudrny v Netolicích je první samostatnou výstavou Jiřího Bžocha. Rozhodně by nemělo zůstat jen u ní.

Při vernisáži nebývá vždy řeč o tom, jak se co dělá. Tentokrát však udělal autor výjimku a učinil dobře. "Jelikož se o způsobu focení makro a nočních fotografií obecně málo ví, připravil jsem si krátkou přednášku s obrazovou prezentací. Účastníkům vernisáže jsem vysvětlil, jakým způsobem fotografie vznikají, s jakými úskalími se fotograf potýká a objasnil způsob zpracování výsledné fotky. Tuto prezentaci formou krátkého videa je stále možné v muzeu shlédnout," uvedl Jiří Bžoch.

Výstava bude otevřena do konce října. "Všechny srdečně zvu na prohlídku," říká autor. A kdybyste to snad nestihli, budou i další možnosti. Své fotografie vystavuje Jiří Bžoch na společných výstavách prachatického fotoklubu F2,8. Pro příští rok připravuje noční fotografie s technikou malování světlem. Jeho fotografickou tvorbu můžete dále sledovat na stránkách www.jiribzoch.cz nebo na instagramovém účtu www.instagram.com/jiribzoch.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena