Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  U lávky trefil značku, tři auta, odešel, ale nakonec se přiznal

PRACHATICE – 22. října 2019 - 15:15 - Dopravní policisté zveřejnili podrobnosti k těžko uvěřitelné dopravní nehodě, která se stala v Prachaticích u lávky nad Pivovarskou ulicí.

      

   Text: KATEŘINA PŘIBYLOVÁ, foto poskytla POLICIE ČR

  

   K nehodě došlo v sobotu 19. října krátce po čtvrté hodině ráno a způsobila takový hluk, že se někteří probuzení obyvatelé báli, aby nešlo o výbuch jako v Lenoře. Ve směru od Osek přijelo k lávce vozidlo VW T–Cross. Jeho řidič jel rychle a na křižovatce vyjel ze silnice.

   Dostal se s autem na travnatou plochu a na ní narazil do dopravní značky. Ta odlétla na dvě zaparkovaná auta a poškodila je. „Řidič dále pokračoval v jízdě a narazil do tří zde zaparkovaných osobních vozidel. Z místa dopravní nehody řidič odešel. Dopravním policistům se však po několika hodinách sám k této nehodě přihlásil,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.



   Celkově muž poničil včetně vozu, který řídil, šest aut a dopravní značku. Odhad škody se proto vyšplhal na 600 000 korun. „Dopravní policisté budou nyní podezřelého řidiče oznamovat na městský úřad k projednání do správního řízení, kde mu hrozí sankce do výše 5 000 korun,“ dodala mluvčí Martina Joklová. 

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena