Zprávy - Foto - Inzerce - reklama/redakce  

 
  Snědí muži bez objednání vyměnili okapy a vynutili si placení

PRACHATICKO – 18/9 2020 - 7:57 – Vimperští policisté varují veřejnost před nebezpečnou kriminální praktikou, se kterou se setkali a kterou vyšetřují jako možný podvod.

      

   Text: TOMÁŠ PŘIBYL 

  

Podle informací, které policisté zatím shromáždili, přijeli minulé pondělí do Trhonína u Vimperka čtyři muži snědé pleti špatně hovořící česky. Dorazili sem mezi šestnáctou a sedmnáctou hodinou bez objednání a bez souhlasu majitelů začali na jednom z místních domů vyměňovat eternitové tašky a také okapy, o kterých tvrdili, že jsou poškozené.

„Celkem se jednalo o hliníkové žlaby délky 20 metrů a dva hliníkové svody délky 3,5 metru. Poté po majitelích požadovali za materiál a odvedenou práci finanční hotovost ve výši několika desítek tisíc korun, kterou jim poškození po slovním nátlaku nakonec dali,“ řekla prachatická policejní mluvčí Martina Joklová.

S penězi pak měli nasednout do bílé dodávky a odjet. Podle policejního popisu šlo o čtyři muže snědé pleti. Dva z nich byli výšky zhruba 170 centimetrů, hovořili špatně česky. Jeden z nich měl na sobě bledě modré triko a rifle, druhý měl na sobě košili.

„Vimperští policisté žádají veřejnost o obezřetnost a zároveň o informace k případu. Pokud někomu tito podezřelí nabízeli obdobnou službu nebo by byl někdo schopen poskytnout informace k podezřelým osobám či vozidlu, oznamte tuto skutečnost neprodleně vimperským policistům na telefonní číslo 974 236 780 či prostřednictvím tísňové linky 158. Děkujeme,“ dodala mluvčí.

 
 

ZPRÁVY

 
     
 

PRACHATICKOnews.cz

Husova 68, 383 01

redakce@prachatickonews.cz

TOPlist

 

 

 

 

 
 

Copyright: PRACHATICKOnews.cz, Všechna práva vyhrazena